Fragt med DAO fra 35 kr ♥

Sy dine egne påskeæg (inkl. mønster)

by Lisbeth Beck on January 19, 2023

Jeg elsker stofpynt, både fordi det er blødt og lækkert at arbejde med, men også fordi det kræver både tid og fordybelse at sy, og det er bare en rigtig god måde lige at koble lidt af fra hverdagens stress og jag.

 

gratis guide og skabelon til påskeæg i stof

 

Sy dine egne påskeæg - gratis skabelon

Påskeæg i stof

Påskeæg i stof kan varieres i det uendelige. De kan sys i lækkert mønstrede stoffer og evt. pyntes med en lille sløjfe eller man kan kaste sig ud i broderi, patchwork, applikationer og perler og lave sit helt eget unikke påskepynt.

I denne artikel vil jeg vise dig lidt af de påskeæg jeg har syet gennem de sidste par år - måske du bliver inspireret til at kaste dig ud i at sy dine egne æg. Selve ægget er rigtig nemt at sy, og så kan man variere sværhedsgraden alt efter hvilket pynt, man vælger at dekorere med.

Sy dine egne påskeæg - gratis skabelon

Sådan syr du påskeæg i stof

  1. Print skabelonen og klip den ud
  2. Læg dit stof ret mod ret og sæt skabelonen fast med et par nåle
  3. Klip uden sømrum omkring ægget
  4. Skal der broderi eller applikationer på dit påskeæg, er det nu tid til at dekorere. Bruger du perler, så husk ikke at sætte dem for tæt på kanten, da der skal være plads til tryklåsen fra symaskinen. Jeg plejer at vente med perlerne indtil jeg har syet ægget sammen og fyldt det med bamsevat
  5. Sy nu ægget sammen ret mod ret. jeg plejer at sy med ca. 4-5 mm sømrum
  6. Vend retsiden udad og fyld ægget med bamsevat
  7. Jeg plejer at sy perler på herefter. Jeg trækker tråden 2 gange igennem hver perle, så den sidder godt fast.
  8. Sy åbningen sammen med nål og tråd og sæt bånd eller tråd i til ophæng
Påskeæg i 2 størrelser: Få mit gratis mønster til påskeæg i stof - klik her ♥

TIP: Jeg broderer oftest uden broderi-ring og det er altså nemmest, når stoffet ikke er alt for tyndt. Derfor stryger jeg ofte vlieseline på stoffet, inden jeg går i gang. Det giver også ægget en rigtig flot form.

Sy dine egne påskeæg - gratis skabelon

Genbrugsstof til dine kreative projekter

Jeg syr oftest i genbrugsstoffer, og shopper meget sjældent i stofbutikker. Til gengæld går jeg rigtig meget i genbrugsbutikker, og her finder jeg stofrester, duge og gardiner, men også fine kjoler og skjorter er super gode til små sy-selv projekter som jule- og påskepynt. Når jeg køber metervarer, er det ofte lækkert silke, som er mega lækkert at arbejde i. På Etsy kan man også finde fine luksusstoffer, jeg vil anbefale at søge efter brokade, jaquard eller broderede stoffer. Modsat genbrugsen, kan det dog godt blive en lidt dyr fornøjelse!

Sy dine egne påskeæg - gratis skabelon

Del dine påskeæg med mig

Er du nået i mål med dit påskeæg, ville jeg elske at se resultatet, og håber du kunne have lyst til at dele det med mig på Instagram @papirpynt.dk eller #papirpyntdk.

Sy dine egne påskeæg - gratis skabelon

Sy dine egne påskeæg - gratis skabelon

Sy dine egne påskeæg - gratis skabelon

Sy dine egne påskeæg - gratis skabelon

Sy dine egne påskeæg - gratis skabelon

Sy dine egne påskeæg - gratis skabelon

Vil du have mere inspiration til hjemmelavet påskepynt? Se alle mine artikler med DIY påskepynt - klik her ♥

Rigtig god fornøjelse

Lisbeth

TILBAGE TIL TOPPEN