Fragt med DAO fra 35 kr ♥

Svampe af æggebakker

by Lisbeth Beck on October 07, 2020

Ferien står for døren, og hvis du mangler noget at underholde de små med, så kommer her en super nem og sjov guide til at lave små efterårssvampe ud af æggebakker, lidt maling og et stykke papir.

Augusta er gået i gang med den helt store svampeproduktion, men det er også et hyggeligt projekt. Jeg elsker, når man kan få meget ud af lidt, og så i øvrigt også kan genbruge emballage til små diy projekter.

Kaster i jer over de hjemmelavede svampe, og har du lyst til at dele resultatet, kan du gøre det på Instagram @papirpynt.dk eller #papirpyntdk.

God fornøjelse ♥

1. GØR DINE SVAMPEDELE KLAR

Første skridt er at klippe spidserne ud af æggebakken. Her kan du give svampene lidt forskelligt look alt efter hvor meget du klipper af - man kan sagtens beholde lidt af den "flossede" ujævne bund for at give dem lidt karakter.

Klip 2 stykker papir:

Stilken: ca. 10 x 10 cm

Frynser: 12 x 5 cm

diy guide svampe af æggebakke

2. LAV SVAMPENS STILK

Start med at lave svampens stilk. Rul papiret til stilken og afslut med lidt lim. Det gør ikke så meget hvis stilken bliver lidt klemt og ujævn. 

Klip frynser og lim dem fast på stilken. Sørg for at frynserne kan stikke lidt ud under svampens bund.

diy guide svampe af æggebakke

 3. MAL SVAMPEN

Så er det tid til at finde malingen frem. Man kan male svampene både indvendigt og udvendigt og eventuelt dekorere med glimmer.

diy guide svampe af æggebakke

4. SÆT TRÅD I SVAMPEN

Før du monterer stilken på svampen, skal du have tråd i. Lav et lille hul i toppen af svampen, og sæt en løkke tråd igennem. Sæt en perle i enden, så tråden ikke falder ud af æggebakken.

Du kan selvfølgelig også vælge at bruge svampen uden tråd, evt. i en lille juledekoration, i nisselandskabet eller som pynt på julegaverne.

5. LIM STILKEN PÅ SVAMPEN

Giv stilken en god stor klat lim med limpistolen og sæt den fast inde i svampen.

Og så er din svamp færdig ♥

diy guide svampe af æggebakke

 

diy guide svampe af æggebakke

TILBAGE TIL TOPPEN