Fragt med DAO fra 35 kr ♥

/ DIY Kaviardåse

by Lisbeth Beck on August 29, 2023

Er du til sjove og anderledes julekugler, så kunne denne guide til en DIY kaviardåse være lige noget for dig. Dåsen er lavet af en “skive” toiletrulle, som har fået låg og bund. Jeg elsker at man kan skabe noget ret fint ud af meget lidt.

Til dette projekt har jeg forvandlet en toiletpapirrulle, lidt farverige stofrester, guldpapir og små perler til en sjov og bæredygtig kreation, der passer perfekt ind i vores julehjem.

Kaviardåsen vil jeg bruge enten på juletræet eller en lille julegren, men kunne også sagtens genbruge den som dekoration på nytårsbordet.

Kaviardåsen måler kun ca. 4 cm i diameter, så det kræver lidt snilde og måske mest af alt tålmodighed at få detaljerne på plads, men håber du har lyst til at kaste dig ud i projektet, for der er simpelthen ikke noget bedre end jule-kreahygge, som kan få en helt ned i gear i en ellers travl tid ♥

diy kaviardåse af toiletpapirsrulle

Materialer til DIY kaviardåse

 • 1 x toilet- eller køkkenrulle skåret i “skiver”. Bredde ca. 1½-2 cm.
 • 1 stykke aflangt stof til dåsen (ca. 1½/2 cm x 13 cm - længden afhænger af tykkelsen på din toiletpapirsrulle)
 • 1 x guldcirkel (ca. 4 cm - tjek diameter på din toiletrulle)
 • 1 x sort kartoncirkel
 • 1 x kartoncirkel til bund
 • 2 x stofcirkler til låg og bund (gerne med vlieseline under)
 • Små sorte perler
 • Broderigarn
 • Guldsnor eller smalt bånd
 • Evt. metaltråd til “nøgle”
 • Evt. vlieseline

Kreativt grej

 • Limpistol
 • Blyant eller forsvindingstusch
 • Lineal
 • Limstift
 • Papir- og stofsaks

diy kaviardåse 

Guide til kaviardåse

 

Låg & kaviardiy guide til kaviardåse
 1. Brodér teksten på en af dine stofcirkler. Dette bliver selve låget på din kaviar dåse. Teksten skal placeres øverst i den ene side af cirklen. Brug evt. en blyant eller forsvindings tusch til at skrive teksten, før du broderer. Jeg har broderet med små bagsting og med en enkelt tråd. (Der findes masser af gode Youtube guides, hvis du har brug for hjælp til denne teknik.)
 2. Lim din guldcirkel på bagsiden af din stofcirkel. Det er vigtigt at guldsiden vender nedad, så den er synlig fra bagsiden af dit låg. Jeg bruger bare en alm. limstift. Lad det tørre en smule.
 3. Brug nu en strikkepind og rul låget, så det er ca. halvt åbent. Brug en limpistol til at sætte rullen fast.
 4. Nu skal du lave dit kaviar-lag. Læg dit låg ovenpå den sorte cirkel og tegn op hvor låget går til, så du kan se hvor perlerne skal starte. Smør et godt lag lim på og hæld nu små perler over. Tryk dem godt fast. Hvis der er huller, kan du sætte lidt ekstra perler på enkeltvis, men pas på fingrene, for limpistolen er varm 🙂
 5. Lim låget på den sorte cirkel, så du nu har låg og kaviar i et samlet stykke.

  diy kaviardåse

  Dåse
  1. Lim din stofstrimmel på toiletpapirsrullen. Dette bliver til selve dåsen. Jeg har brugt en alm. limstift men du kan også bruge dobbeltklæbende tape.
  2. Læg en meget tynd stribe lim langs kanten på dåsen og lim låget på.

  diy kaviardåse / Julepynt

  Bund
  1. Før du limer bunden på, så sæt tråd i til ophæng. Sæt tråd på en nål og træ den op igennem dåsen. Træk nu tråden ned gennem samme hul, så du danner en løkke. Bind knude på enderne.
  2. Lim stof på den kartoncirkel, der skal danne bund.Læg igen en tynd stribe lim langs kanten på dåsens bund og lim bunden fast.
  3. Afslut med en guldsnor eller et tyndt bånd langs både låg og bund. Det kan godt være lidt tricky at få en meget tynd stråle lim ud af limpistolen, så tag et lille stykke ad gangen og giv dig god tid.

  diy kaviardåse/ julepynt


  Lav evt. en lille nøgle af metaltråd og sæt ind i rullen. Har du ikke metaltråd, kan du også klippe den af guldpapir eller karton.

   

  Kaviardåser i papir eller tapet

  Kaviardåserne kan også sagtens laves i kraftigt papir eller noget fint gammelt tapet. Her har jeg lavet dåserne med ensfarvet top og bund og mønstret tapet på selve dåsen. Til kaviardåsens låg har jeg lavet en simpel grafik, som du nemt kan printe på dit farvede papir - på den måde kan du springe broderiet over.

  Hent skabelonen til kaviar grafik her ♥

  kaviardåse i papir: gratis guide

  kaviardåse i papir: få en gratis guide

  Fik du lavet fine kaviardåser, håber jeg du har lyst til at dele resultatet med mig på instagram @papirpynt.dk eller #papirpyntdk ♥

  Er du ligesom mig glad for hjemmelavet julepynt, så husk også at tage et kig på mine skabeloner og symønstre, hvor du nemt kan komme i gang med et kreativt projekt. Med alle mine guides får du grundige vejledninger og printvenlige skabeloner.

  kaviar julepynt

  TILBAGE TIL TOPPEN