Fragt med DAO fra 35 kr ♥

Hjemmelavet julepynt af tapet (inkl. gratis skabelon)

by Lisbeth Beck on December 10, 2020

Sukkerstokke, svampe, hjerter og klokker - her kan du slippe fantasien løs og lave dine egne små juleophæng af tapet - perfekt til juletræet, en lærkegren eller i vinduet sammen med dine andre julefavoritter.

Hjemmelavet julepynt er altid populært, både fordi det er hyggeligt at være sammen om noget kreativt, og fordi hjemmelavet pynt ofte får et helt særligt og mere personligt udtryk. Og julen er meget mere end flettede julehjerter og kræmmerhus. Det er som om, at julepynten bliver vildere og vildere år for år med nye motiver, nye farver og nye materialer - og jeg kan i hvert fald slet ikke få nok.

hjemmelavet julepynt af tapet

SÅDAN LAVER DU HJEMMELAVET JULEPYNT AF TAPET

Her er lidt inspiration til, hvordan du nemt kan lave nogle små og lidt anderledes juleophæng. Du kan bruge en rest tapet eller noget lækkert kraftigt papir med smukke mønstre. Tapet er meget velegnet til julepynt, fordi det ofte er af kraftig kvalitet og ikke krøller, når der kommer lim på. Det er derfor nemt at arbejde med, uanset om du bruger lim eller symaskine. Bruger du vintage tapet, får du med de dæmpede farver og smukke blomstrede motiver, også lidt jule-nostalgi foræret.

Gør lidt ekstra ud af julepynten ved at tilføje et fint smalt bånd og lidt pynt i form af guldperler og sløjfer - de små detaljer er med til at skabe et både fint og personligt udtryk. Ophængene kan laves både med og uden fyld - her har jeg lagt et lille stykke pladevat imellem lagene, så de bliver bløde og får lidt mere fylde. Man kan også vælge at lave dem uden fyld og bare lime dem sammen.hjemmelavet julepynt af tapet

MATERIALER

  • Tapet eller kraftigt papir
  • Pladevat (hvis du vil have blødt fyld i)
  • Limstift
  • Bånd til ophæng
  • Evt. perler
  • Symaskine (hvis du vil sy dem sammen)
SÅDAN GØR DU
  1. Print skabelonen (download her) eller tegn dine egne motiver
  2. Klip for- og bagside ud til dine motiver
  3. Klip et lille stykke pladevat og lim fast på bagsiden
  4. Læg nu for- og bagside ovenpå hinanden og sy dem sammen på symaskinen. Vil du have bånd i, så husk at sætte det fast i toppen, når du syr sammen. Alternativt kan du også sætte en tråd i efterfølgende.

Har du lyst til at dele resultatet med mig? Del på Instagram med @papirpynt.dk eller #papirpyntdk

hjemmelavet julepynt af tapet

TILBAGE TIL TOPPEN