Fragt med DAO fra 35 kr ♥

Nemme rosetter med påskepynt

by Lisbeth Beck on January 28, 2022

Jeg er vild med rosetter! De er nemme at lave og kan varieres og pyntes, så de passer til sæsonen. Her får du guiden til rosetter med klassisk påsketema - gulerødder, harer, tulipaner og påskeæg. Nedenfor har jeg lavet en lille guide til at lave rosetterne, og har du lyst til at bruge påskemotiverne, kan du nemt downloade og printe skabelonen.

Sådan laver du rosetter til påske

Sådan laver du fine rosetter i crepepapir til påske

Jeg håber du får samme oplevelse af, at dette er de nemmeste rosetter du nogensinde kommer til at lave. Tricket er at sy dem sammen på symaskinen :) Læs med herunder og se hvordan.

 

  1. Klip et rekangel på 4-5 cm i bredden og 35 cm i længden - vil du have større folder/plisseringer laver du bare dit rektangel lidt længere. Crepepapir kan give sig ret meget, så stræk det en smule inden du syer.
  2. Sy nu med længste stinglængde på symaskinen langs kanten på dit papir.Guide til rosetter i crepepapir
  3. Træk i den ene tråd, så du danner plisseringer. Jeg plejer at trække ind til midten ca. og så trækker jeg ligeledes ind mod midten fra den anden side. Bind en knude for hver ende.Påskepynt: Guide til rosetter i crepepapir
  4. Lim rosetten sammen med alm lim eller limpistol
  5. Guide til rosetter i crepepapir

Så er rosetten klar til at pynte!

 

Påskemotiver til rosetter

Jeg har tegnet lidt små motiver, som du kan pynte dine påskerosetter med. Du kan selvfølgelig også freestyle eller evt. bruge børnenes små tegninger, så det bliver et hyggeligt familieprojekt.

skabelon til rosetter - påskepynt

I skabelonen, som du kan downloade herunder får du den klassiske påskehare, en gulerod, en tulipan, et påskeæg og et lille påskebanner. Print evt. direkte på det papir som du vil lave pynten af ligesom jeg har gjort her med påskeharen, banneret og guleroden.

DOWNLOAD PÅSKESKABELONERNE HER

Jeg har også pyntet rosetterne med lidt glimmer. Her har jeg bare kørt en tur rundt med limpistolen og så dyppet i lidt glimmer. Til de små prikker har jeg brugt en hulmaskine.

Rigtig god fornøjelse ♥

Og er du vild med hjemmelavet påskepynt, er du meget velkommen til at gå på opdagelse i mine andre påskeskabeloner!

Giver du dig i kast med projektet og har du lyst til at dele resultatet kan du gøre det på Instagram @papirpynt.dk eller #papirpyntdk ♥

 

TILBAGE TIL TOPPEN