Hjemmelavet julepynt: Sy appelsiner til juletræet

Hjemmelavet julepynt i stof hitter igen i år, og der findes så mange kreative bud på moderne fortolkninger af julens klassikere. Jeg elsker selv processen med at finde på idéer og sidde med håndværket mellem fingrene, ligeså meget som jeg elsker selve det at pynte op til jul.

 

Pynt til jul med appelsiner

Appelsiner fylder en del i julepyntens verden. Man kan bruge tørrede appelsinskiver som en guirlande på juletræet eller til ophæng i vinduet eller man kan lave små ophæng med hæklede eller strikkede appelsiner. Inspirationen til mine små stofappelsiner kommer selvfølgelig fra appelsiner med nelliker og rødt bånd. Mine dufter altså ikke helt så godt, men som en sød følger foreslog mig på instagram, kan man jo fylde lidt nelliker inden i appelsinen, hvis man gerne vil have duften med. Jeg elsker den smukke orange farve, og appelsinerne passer godt ind i vores julehjem.

Hjemmelavet julepynt / Guide til appelsiner i stof

Materialer til stofappelsiner

Jeg syr ofte julepynt i genbrugsmaterialer, og leder gerne længe efter det helt rigtige stof eller bånd, for det kan virkelig gøre hele forskellen. Generelt er genbrugsmaterialer geniale til julepynt, da man jo ikke skal bruge ret store mængder, og så synes jeg personligt også at genbrugsjagten er ret dejlig.

  • Stof (mit er en rest fra genbrug)
  • Bånd (jeg har købt hos Søstrene Grene)
  • Små sorte perler
  • Tråd til ophæng
  • Bamsevat
  • Nål & tråd

Hjemmelavet julepynt / Guide til appelsiner i stof

Sådan syr du appelsiner med nelliker

  1. Lav først en lille skabelon. Tegn omkring et glas eller en skål. Min skabelon måler xx cm i diameter.
  2. Læg stoffet ret mod ret og sæt skabelonen fast ovenpå med en nål eller to
  3. Sy med ca. 0.5 cm sømrum appelsinen sammen. Lad der være en lille åbning, og brug den til at vende retsiden udad.
  4. Fyld bamsevat i appelsinen, og luk så åbningen med små sting
  5. Klip et lille stykke bånd og læg lodret om appelsinen. Sæt båndet fast på hver side med en nål, så det holdes på plads, mens du syr enderne på båndet sammen.
  6. Lav en lille sløjfe og sy det ovenpå sammensyningen.
  7. Sy også båndet fast i bunden af appelsinen, for at holde det på plads. Et par enkelte sting er nok.
  8. Sy perler på appelsinen
  9. Sæt tråd i til ophæng

Hjemmelavet julepynt / Guide til appelsiner i stof

DIY julepynt i moderne udgaver

Er du ligesom mig vild med alting do-it-yourself og kan du lide at sy din egen julepynt, vil jeg anbefale dig at tage et kig på min julebog “Sting for sting”, hvor du får 21 idéer og mønstre til julepynt i stof. Jeg har gjort mig umage for at lave nogle mønstre, der er nemme at gå til uanset om du er ny eller øvet ved symaskinen. Og så kan man nemt variere sværhedsgraden med broderi og forskellige former for dekoration på pynten.

Du finder bogen lige her

Tilbage til blog

Designet af Lisbeth Beck

Kæmpe tak til dig, der har lyst til at gå på opdagelse i alle mine skabeloner og symønstre. Jeg elsker at være kreativ og finde på nye vinkler og udtryk til særligt påske- og julepynten.

Jeg håber at inspirere dig til selv at finde tid til at hygge med lidt flotte og farverige sager i hænderne. For mig er det den bedste form for afslapning, måske det samme gælder for dig ♥

Kærlige hilsner

Lisbeth