Fragt med DAO fra 35 kr ♥

DIY Papirsløjfer (inkl. gratis skabelon)

by Lisbeth Beck on February 29, 2024

Her får du skabelon og guide til små papirsløjfer, som du selv kan lave. De er virkelig smukke som en del af en festlig borddækning, hvor de kan bruges både som pynt på servietterne eller blot til at lægge på dugen som lidt ekstra dekoration. Jeg elsker at dække et smukt bord og kæle for alle detaljerne, så man som gæst kan føle sig lidt ekstra særlig.

Papirsløjferne kan også bindes på en lille forårs- eller påskegren sammen med lidt påskeæg, fjer og hvad der ellers hører sig til.

Jeg har lavet sløjferne i vintage tapet (købt på Instagram via @biancadybro). Det fungerer bedst med tapet, der ikke er al for kraftig. Alternativt kan du også bruge italiensk papir, der fås i et væld af smukke mønstre og farver.

Sløjferne kan bruges året rundt, også som dekoration på gaver, hvor de bliver en lille gave i sig selv. Og hvem elsker ikke hjemmelavede gaver.

Herunder får du materialeliste og en trin-for-trin guide til selv at lave papirsløjfer ♥

 

Materialer

 • Kraftigt papir, eksempelvis vintage tapet eller italiensk papir med smukke mønstre
 • Evt. guld- eller sølv metallisk papir til bagsiden (valgfri)
 • Limstift
 • Lille saks
 • Limpistol
 • Bånd til ophæng

Skabelon til papir sløjfer / Få guiden her

Sådan gør du: trin-for-trin guide

 1. Download skabelonen til papirsløjfer herunder, print og klip sløjfens fire dele ud. 
  DOWNLOAD SKABELONEN TIL PAPIRSLØJFER HER

 2. Hvis du gerne vil have en pæn bagside på sløjferne, kan du lime metallic papir eller anden papir på bagsiden af dit papir. Dette gør du, før du begynder at tegne skabelonen over på papiret. Brug en almindelig limstift og giv det et godt lag.

 3. Tegn nu omkring skabelonerne til sløjfens fem dele og klip ud.

 4. Fold sløjfens ender ind mod midten, så du får en sløjfeform. Fold et lille stykke papir omkring midten. Du kan også undlade dette og i stedet binde et stykke bånd hele vejen omkring sløjfen til sidst.

 5. Lim sløjfens ender fast på bagside-stykket af sløjfen.

 6. Lim nu sløjfen ovenpå bagside-stykket.

 7. Lim et lille bånd på bagsiden.

Papirsløjfer guide og skabelon

Skabelon til papir sløjfer / Få guiden her

Sløjferne kan laves i mange forskellige farver og mønstre, så de passer til årets højtider. Her er sløjferne lavet i brune nuancer og bundet på lidt lærkegrene, som kan pynte i juletiden.

Gratis skabelon til sløjfer af papir

Sløjferne her er vist i julenummeret af BoligLiv Oktober 2021. Foto er af Winnie Methmann. Methmann Photography. ♥

Har du lyst til at dele dit resultat, så find mig på Instagram @papirpynt.dk - jeg vil glæde mig til at se hvad du får lavet! Husk også at gå på opdagelse i mine påskeskabeloner og juleskabeloner.

TILBAGE TIL TOPPEN